Voorkomen is beter dan genezen

Wat veel mensen niet weten is dat een fysiotherapeut ook kan worden geraadpleegd om te voorkomen dat er lichamelijke klachten aan spieren ontstaan. Vaak wordt een fysiotherapeut pas benaderd op het moment dat er klachten opspelen en dat er pijn ontstaat aan spieren of gewrichten. De behandeling is er dan op gericht om de pijn te verminderen en de bewegingen en handelingen te bevorderen. Zoals een oude wijsheid verteld is voorkomen beter dan genezen en een bezoek aan de fysiotherapeut kan daarom ook veel problemen en klachten voorkomen.

Hoe voorkom je klachten

Om te voorkomen dat je klachten krijgt tijdens het uitvoeren van activiteiten of tijdens bewegingen kun je zelf al veel doen. Een deel van de klachten die door manueel therapeut Amersfoort worden behandeld zijn ontstaan door aandoeningen en zaken die je niet zelf in de hand hebt. Andere oorzaken zoals door toedoen van sport of werk kun je zelf veel meer beïnvloeden. Fysiotherapeuten kunnen daarom ook advies geven over de juiste manier van bewegen, het uitvoeren van handelingen en het voorkomen van klachten. Dit kan in veel gevallen ook gedaan worden doormiddel van trainingen.

Wanneer ga je hiervoor naar een fysiotherapeut?

De reden van een bezoek aan een fysiotherapeut is afhankelijk van de vraag die er is. Als er al klachten zijn ontstaan dan is de oorzaak in veel gevallen wel duidelijk of in elk geval te achterhalen door de therapeut zelf. Als je last hebt van beginnende klachten of zwaar werk doet, dan is het aan te raden om ook eens een bezoek te brengen aan een fysiotherapeut. Deze kan advies geven over de houding, over bewegingen en over hoe handelingen het beste uitgevoerd kunnen worden om te voorkomen dat er klachten ontstaan.

Sport

Als je intensief aan sport doet als vrije tijdsbesteding of als je een professionele sporter bent, dan is het ook aan te raden om gebruik te maken van de diensten van een fysiotherapeut. Hiervoor kun je het best terecht bij een sport fysiotherapeut die gespecialiseerd is in bewegen tijdens het sporten. Daar kun je adviezen krijgen over de beste manier van sporten om te voorkomen dat er klachten ontstaan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën